Денна сонливість, нічне безсоння - сучасна проблема, сучасне рішення

Денна сонливість, нічне безсоння – проблеми, що супроводжують життя великої кількості сучасних людей. За спрямованістю дії вони протилежні, але у своїй тісно пов'язані між собою. Майже завжди бажання поспати вдень викликається поганим відпочинком вночі і, навпаки, причиною порушення нічного сну часто стає неправильно організована активність в денні години. Виходить замкнене коло. Як його розірвати? Досить просто, про що поговоримо трохи згодом. Спочатку визначимо причини виникнення проблем, потім приділимо увагу способам усунення.

Найпоширеніші причини нічного безсоння та денної сонливості

Безсоння як хвороба зустрічається рідко, а як стан, у якому важко заснути – мало не на кожному кроці. Перший її прояв вимагає медичного обстеження та подальшого лікування. Самодіяльність тут недоречна. Натомість із безсонням другого типу можна розпрощатися без втручання спеціалістів. Як? Насамперед, з'ясуйте причину її виникнення. Зазвичай порушення нічного сну провокують:

  • відсутність чіткого чергування періодів відпочинку та неспання, що дезорієнтує організм;
  • зайве проведення часу біля телевізора, комп'ютера або смартфона, що перезбуджує нервову систему;
  • нестача фізичної активності, що послаблює бажання розслабитися;
  • незручне спальне місце, що заважає зосередитись на відпочинку.

Цілком можливо, що заснути не дозволяє шум вулиці, напруження на роботі, ще щось, проте результат один - розбитий стан уранці і зовсім недоречна сонливість вдень. Остання проявляється і тоді, коли для нічного відпочинку відводиться мало часу, більше норми використовується кофеїновмісних напоїв, відкладається на потім обстеження лікарем. Будь-яка ситуація вимагає окремого рішення, але суттєво покращити стан прямо зараз цілком реально та зовсім не складно.

Як покращити якість сну та неспання самотужки

Виходячи з перерахованого вище, сформулювати рекомендації щодо поліпшення якості сну та позбавлення від денної сонливості досить легко. При цьому пункту про спальне місце слід приділити особливу увагу. На ньому ми проводимо третину життя, тому саме від нього в першу чергу залежить здатність спати міцно і потім почуватися відпочившим. Як облаштувати місце для сну правильно? Насамперед, купіть хороший матрац. Їм може бути:

  • безпружинний матрац, зроблений з пінополіуретану, латексу та/або кокосової койри Дозволяє зайняти під час сну максимально зручну позу;
  • матрац на незалежних пружинах, Що складається з розташованих окремо один від одного пружинних елементів Прогинається під частинами тіла відповідно до їхньої ваги, чим забезпечує хребту правильне положення.

Враховуйте і той факт, що будь-який із названих ортопедичних матраців допомагає засипати не лише із зручністю для тіла. Кожен екземпляр підтримує нормальний тепловий режим, добре пропускає повітря, перешкоджає розмноженню мікроорганізмів, виконує низку інших функцій, що сприяють емоційному та фізичному розслабленню. На такому матраці швидше занурюватиметеся в сон, набагато краще відпочивати і, отже, краще почуватися днем, повністю забувши про нав'язливу сонливість!