Bonnel чи Pocket Spring? - головне питання при виборі пружинного матраца

Історія пружинних матраців налічує понад сто років. За цей час конструкція зазнала значних змін і покращень, з'явилися різні модифікації, що відрізняються за жорсткістю, комфортом та лікувальними властивостями. Ортопедичний пружинний матрац і зараз має попит і популярність.

Розрізняють два види пружинних блоків:

Кожна конструкція має свої переваги та недоліки, тому добре було б розібратися, чим вони відрізняються та які їх властивості для Вас важливі.

Пружинний блок Bonnel (Боннель)

Система залежних пружин Боннель була сконструйована наприкінці 1890-х. Вона являє собою безліч з'єднаних між собою однакових пружин, закріплених по периметру товстим дротом із сталі. Кожен елемент має форму подвійного конуса (пісочного годинника) з діаметром в основі 6-10 см і 4-5 витками. Коли людина сідає чи лягає, пружини стискаються, повторюючи вигини тіла, а навантаження розподіляється по всій площі. Напруга у хребті знімається, швидко проходить втома, людина розслаблюється та засинає.

Ортопедичний ефект та відчуття комфорту зростає зі збільшенням кількості пружин на одиницю площі. Сучасні матраци на пружинному блоці на 1 кв. метр містить до 150 елементів! Для посилення ефекту в деяких матрацах вбудований подвійний ряд пружин – така система забезпечує як правильне положення тіла, так і амортизацію. Матраци Bonnel надійні та досить довговічні.

Матраци на пружинному блоці Pocket Spring (Покет Спрінг)

Головна відмінність від конструкції Боннель – незалежна система пружин. Кожна пружина стискається на 20% і зашивається у свій тканинний чохол (кишеня), вона не скріплена з іншими пружинами і при стисканні працює сама по собі. Цілісність конструкції забезпечується з'єднанням між собою чохлів. Навантаження розподіляється точково, матрац Pocket Spring не провисає, але дуже точно і швидко відтворює лінії тіла, забезпечуючи хребту відпочинок та розслаблення.

Пружини в незалежних осередках можуть бути різними за розміром (від 2 до 6 см у діаметрі) та кількістю витків (до восьми). Кількість елементів на одиницю площі досягає 1200, а розташовані вони в шаховому порядку або складають гексагональну структуру (бджолині стільники). Єдиний недолік – такий матрац не відчує людину вагою до 50 кг. Для максимально точної відповідності лініям тіла краще придбати матрац pocket spring із пружинним блоком Smart Spring Multizone із підвищеною чутливістю. Частини кожного елемента у ньому мають різну жорсткість, вони самі підлаштовуються під навантаження та підходять навіть для дитини.

І що вибрати?

Це залежить від ваших переваг і фінансів. Обидва види пружинних матраців надійні, зручні, довговічні і мають оздоровчий ефект. Матрац з блоком Боннель, який давно завоював позиції на ринку, має попит як бюджетний варіант: він служить досить довго і витримує будь-яку вагу.

Однак за наявності проблем з хребтом та спиною краще придбати сучасний матрац покет спрінг із незалежними пружинами. Його ортопедичні властивості, безсумнівно, вищі, тому сон буде глибшим і здоровішим. Для сімейних пар це теж зручно: партнер із меншою вагою не скочуватиметься під більш важкого. Відносно висока ціна такого матраца не повинна стати непереборною перешкодою: лікувальний ефект виправдає витрати, адже купується річ не на один рік.

Сподіваємося, Ви правильно оціните свої можливості та бажання – а з вибором ми Вам допоможемо. Звертайтесь, консультуйтеся, вибирайте!